Maria Wetterstrand

Maria Wetterstrand

Föreläsare, konferencier och moderator

För bokning vänligen kontakta Richard Grönwall på Promotor Media Richard@promotormedia.se Tel 0709 94 09 43

 

Maria Wetterstrand är fristående grön politisk debattör och skribent, tidigare riksdagsledamot och språkrör för Miljöpartiet de Gröna. Under tiden som språkrör blev hon en av Sveriges mest populära politiker och den hittills mest uppskattade gröna politikern i Sverige. Idag arbetar Maria med att skriva, föreläsa och debattera i ett ämnesspann som sträcker sig från ledarskap till politik.

I Juni 2014 släpptes hennes tredje bok ” Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor” som hon skrivit tillsammans med Gabriel Liljenström. Boken tar upp frågor som: Är klimathotet en konspiration? Hur känner man igen en miljöaktivist? Vad kostar en orkan?I årets roligaste miljöbok diskuteras miljön och klimatet på ett provocerande och lättsamt sätt, för att du oavsett bakgrund eller förkunskaper ska kunna få en inblick i vad vår tids ödesfrågor handlar om.

Idag anlitas Maria för föreläsningar, tal, debatter, seminarier och olika skrivuppdrag i allt från ledarskap och politisk retorik till ämnen som företagande med miljöansvar och klimatpolitik. Hon är också ledamot i styrelsen i företagen Cortus Energy och White.

Maria har föreläst och debatterat oändligt många ämnen, i urval; ”Östersjöns framtid”, ”Transporter – ett nödvändigt ont eller en del av ett hållbart samhälle?”, ”Välfärd inom planetens ramar”, ”Hur ska trafiken bli fossiloberoende?”, ”Hur lyckas vi med integration på landsbygden?”, ”Trends, threats and the future of Humanitarian Action”, ”Färdplan 2050 – vem ritar kartan för energiomställningen?”, ”Vem tar ansvar för svenskt dricksvatten?”, ”Hur kan Europas klimatpåverkan minskas snabbare?”, ”Omvärld – Framtid –Trender”, och ”Hållbarhet som konkurrensmedel”. Hon har också aktuell med en föreläsning i retorik som bygger på erfarenheter under hennes tid som språkrör.

Maria har även verkat som krönikör i flera tidningar, bland annat Dagens Industri och Sydsvenska Dagbladet.

Föreläsningar

Miljö och företagande

Allt fler företag intresserar sig för miljö- och hållbarhetsfrågor. De vill förändra men det är svårt. Vad krävs för att bryta konservatismen, både vår egen och våra medarbetares? Vad har andra företag gjort för att lyckas? Maria pratar om varför vi behöver förändra, om framtidens utmaningar och om hur vi behöver förändra attityd för att våga ta stegen som krävs mot ett mer hållbart företagande.

Retorik

För att nå fram med ditt budskap är det viktigt att tala så du blir lyssnad på. Du behöver bryta mot människors förväntningar och krossa deras fördomar om dig själv, ditt företag, din bransch eller vad det vara må som ligger i vägen för dem att ta emot budskapet. Det räcker inte att bara tänka ut smarta budskap eller använda en på pappret retoriskt skicklig kommunikation. Maria talar utifrån sina egna erfarenheter om retorik, på ett sätt som inte följer de gamla vanliga läroböckerna.

 

”Hennes föredrag var mycket uppskattat och drog mängder av åhörare!” Jennie Heidenfors, EasyFairs Scandinavia AB

”Maria gav oss en bra analys av nuläget i miljöpartiet, och en rad intressanta svar på de grönas roll framåt på den politiska spelplanen. Vi var mycket nöjda!” Gunnar Sonesson, Diplomat Communications AB

Marias hemsida

Pressbilder finns här. Glöm inte att ange fotografens namn.

[contact-form-7 id=”48″ title=”Boka Maria W”]