Karin

Karin Adelsköld

Föreläsare, konferencier och komiker

För bokning vänligen kontakta

Karin Adelsköld på boka@karinadelskold.se 

Tel 0706 24 14 06

 

Karin Adelsköld är ståuppkomiker, programledare, föreläsare och författare. 2015 är Karin Adelsköld aktuell som programledare för Sveriges största konsumentprogram Plus i SVT samt talkshowen Studio Plus som har premiär på Kunskapskanalen hösten 2015. Hon är också krönikör i tidningen Fokus och föreläser samt utbildar i ämnet humor och kommunikation samt leder galor och modererar inom områdena teknik, samhälle och vetenskap. Nu skriver hon på nästa bok som handlar om hur man med hjälp av humor på arbetsplatsen kan öka såväl välmåendet och kreativiteten som effektiviteten och lönsamheten.

Föreläsningar

Föreläsningar

Karin är en mycket anlitad föreläsare inom ämnena humor, kreativitet, entreprenörskap, kommunikation och teknik. Men hon är också ofta ute och berättar om hur hon gjorde när hon bytte karriär och ställde sig som ståuppkomiker på scenen för första gången vid 35 års ålder och hur hon startade en av Sveriges största teknikbloggar trots att hon är helt oteknisk. Passar det, varvar hon föreläsningarna med standup. Men Karins styrka är förmågan att inspirera och få folk att våga sig på nya saker, vare sig det är teknik, webben, starta eget eller att bara våga sig på att vara nybörjare.

Urval av uppdrag som föreläsare:

Nordea 2015, Förenade Liv 2015, Försvarsmakten 2015, Justitiedepartementet 2014, Försäkringskassan 2014, Luleå Näringsliv 2014, Polismyndigheten Södermanlands Län 2014, Skolverket 2014, Folkbildarforum 2014, Newsdesk 2014, Företagarna 2014, Almega 2014, Linnéuniversitetet 2014, Tällberg Forum 2013, Lära För Livet 2013, Post- och Telestyrelsen 2013, Nationella konferensen för kvinnors företagande, Tillväxtsverket 2013, Unionen 2013, KommITS 2013, Almega 2013 & 2012, Svenskt Näringsliv 2012, IBM 2011 & 2012, Google 2011, Microsoft, Almega, Astra Zeneca, EPI Server, Bonnierförlagen, Teknikdelegationen, Tillväxtverket, Post och Telestyrelsen, Kunskapslyftet, Stockholm stad, Svenska Kyrkan, Stockholm Business Region, Vittra Akademien, IDG, Sveriges Radio, Riksteatern, Internetdagarna, Digidel, Dagens Media, Sveriges Ingenjörer, Tekniska Museet, Cygate.

 

Föreläsningen: Humor & kommunikation
Att använda humor som retoriskt redskap är mycket effektivt i de flesta sammanhang. Enligt internationell humorforskning är humor det bästa sättet för att nå fram genom bruset, och det är en konst som alla kan lära sig. Att använda ståuppens språk och dramaturgi för att locka till skratt gör det både enklare och roligare för dig att få fram ditt budskap. Det är dags att vi tar humor på allvar! En föreläsning som tar upp grunderna i hur humor fungerar och hur du gör för att bli roligare samt går igenom svensk och internationell humorforskning.

Karin Adelsköld:Så kommunicerar du roligare

 

Föreläsningen: Humor och ledarskap -kul på jobbet!
Humor är ett kraftfullt verktyg som, på rätt sätt, kan öka såväl produktiviteten som engagemanget på en arbetsplats. En chef som använder sig av humor får tvärtom vad man kanske skulle kunna tro ökat förtroende hos de anställda och upplevs som både mer intelligent och mer äkta än den som inte gör det. Att använda ståuppens språk och dramaturgi för att locka till skratt gör det både enklare och roligare för dig att få fram ditt budskap. Det är dags att vi tar humor på allvar! En föreläsning som tar upp grunderna i hur humor fungerar och hur du gör för att bli roligare.

Dagens Nyheter: Komikern som lär cheferna humor

 

Föreläsningen: Det är aldrig för sent att nybörja!
Varje gång du gör något nytt växer din hjärna. Vare sig du lyckas eller misslyckas. Att barn skulle lära sig snabbare än en vuxen är bara en myt. Inlärningsförmågan är konstant under hela livet. Skillnaden heter attityd. Hur gör man för att våga vara nybörjare som vuxen? Och hur ser en inlärningsprocess ut? Skratta, bli peppad och inspirerad av ståuppkomikern Karin Adelsköld, som utifrån sin egen historia coachar oss i mod, självförtroende och att strunta i sina egna begränsningar.

 

Urval av uppdrag som konferencier:

Arkitekturgalan 2015, Kvalitetsmässan 2015, Retail Awards 2015, E-förvaltningsdagarna 2015, 2014, Business Arena Stockholm 2014, Universum Awards 2014, Relationsdagen 2014, Schibstedt Sales Awards 2014, Audi Awards jan 2014, Skellefteågalan jan 2014, Forskar Grand Prix dec 2013, Stockholmsdagen 2013, Näringslivets Mäktigaste Kvinna Galan feb 2013, EVRYs Höstkonferens Bank & Finans 2013, Måltidscentrum 2013, Mitt Företag-turnén våren 2013, forskarscenen i Almedalen juli 2013, Internetdagarna 2013, Forskar Grand Prix dec 2012, Stora Energipriset, nov 2012, Jönköpingsgalan okt 2012, Ingenjörskarriär sept 2012, Bloggforum maj 2012, Teknik SM maj 2012, Mamagalan nov 2011, Polhemspriset nov 2011, Nyinvigningen av Sergelstorg juni 2011, Swedish Racing League mars 2011, AMF: s tjejkvällsturné 2010, Teknikdelegationens slutseminarium 2009, Stora teknikpriset 2009, Volvo Ocean Race 2009.

Sagt om Karin:

”Vi har gjort en utvärdering vad kunderna som har varit på träffarna i år tyckte om konferenserna. Karin fick 4.8 poäng av 5 på sitt föredrag” Förenade Liv 2015

”Oj vilket fantastiskt stimulerande föredrag!!! Vi upplevde Karins föreläsning som väldigt äkta. Hon bjöd verkligen på sig själv och sin historia med en stor portion humor.
Hon gjorde det också väldigt tydligt att vi behöver mer humor i vår vardag för att orka med det alltmer hektiska arbetslivet. Inget är så befriande som att skratta. Karin har en förmåga att känna in publiken och anpassa sitt budskap så det blir konstruktivt och roligt
Våra sammanfattade ord är:
Lättsamt
Intressant
Roligt
Tänkvärt
Användbart

Stort tack Karin från oss på Nordea i region Mittsverige!”, Nordea 2015

”Karin Adelsköld var helt fantastisk!”

”Uppskattar mest kompetenta talare såsom Karin! Bra med kopplingar till forskningsresultat och proffsiga analyser. Super! Skön inramning på eventet också! :)”

”Uppskattade Karin Adelsköld som talare – rolig (så klart) och handfasta tips!”

”Allra bäst var Karin Adelsköld! Tack!”

”Riktigt bra talare och en fantastiskt show av Karin!”

”Karins presentation var väldigt oväntad och det uppskattar jag. Man vill bli överraskad (åtminstone jag) och kunna tänka på kommunikation på nytt sätt.”

”Karin Adelsköld som talare var klockrent!! Roligt och matnyttigt.”

”Karin Adelsköld var definitivt dagens höjdpunkt. En paus för att få skratta lite samtidigt som man får en tankeställare när det gäller kommunikation.”

”Kul med talare som Karin Adelsköld som på ett lättsamt sätt talar om humor och kommunikation. Mer såna talare som inspirerar och får med sig sin publik.”

”Karin Adelsköld var helt underbar. Mycket rolig och det hon sa kändes dessutom väldigt användbart och rätt.”

”Karin Adelsköld var alldeles strålande och relevant, kul!”

Publiken på Mynewsday 2014:

Wow, finner inget bättre uttryck för en helt fantastisk föreläsning. Karin Adelsköld föreläste för en fullsatt sal under Marknadsföreningens Dag den 9 maj på Svenska Mässan i Göteborg. Karin fokuserade inte helt oväntat på humor med mycket substans i temat, ”våga tänka nytt på webben och i fysiska möten”. Karin rankades högst av samtliga sex föreläsare under dagen då 90% av publiken gav henne siffran 5 och 6 av 6 möjliga. En föreläsning på topp som gav kunskap, inspiration och många, många skratt.
Kristina Cohn Linde, Vd, Marknadsföreningen i Göteborg, 2014

Det var väldigt roligt och givande att ha med henne i ”startfältet”! Vi har fått mängder med positiv feedback från deltagarna i alla tre städer, och är mycket nöjda med arrangemanget. Folk tyckte att Karin var superrolig och bra och många nämner henne som en av de absoluta höjdpunkterna i programmet. Hon bidrog till att göra dessa dagar så bra och uppskattade!
Caroline Bankler, Confex Kvinnor i Tiden

Vill bara framföra ett stort tack för Karins bejublade framträdande igår här i Gnesta! Succé – vi är supernöjda! Tack för att ni var så flexibla och på kort tid fixade till upplägget!
Gnesta Företagsutveckling 2014

Först vill jag be dig tacka Karin för bra föreläsning, hon fick högst betyg av alla föreläsare, 4.62 i medelvärde av totalt 5 så det var jättebra! Strålfors Svenska AB, 2013

Stort varmt tack för ett fantastiskt inspirerande föredrag. Vi blev både berörda och underhållna.
Erika Svensson, IT Consultant, Project Manager, CGI Sverige

Tack för en mycket bra och uppskattad presentation, det var en av de sessioner som fick bäst betyg. Det är ovanligt med att någon presentation på våra partnerevenemang får över 8 och du var den enda. Ann Linder Microsoft Partner Day, november 2012.

Tack @karinadelskold för mkt bra ledning o föreläsning på Stora Marknadsdagen i Eskilstuna. Jag kände mig trygg med din närvaro och jag lärde mig massor. Camilla Delac, försäljningschef Parken Zoo, oktober 2012

Tack @karinadelskold för en fantastiskt föreläsning! Du serverar livsglädje! Underbart! #uppstartbisnodesverige, Louise, september 2012.

 

utvardering

Karins hemsida.

 

Pressbilder finns här. Glöm inte fotografens namn.